28.1.16

Κόλαση χημικών έξω από το Βελίδειο…



Επεισόδια και εντάσεις έβαλαν «μπλόκο» στα προγραμματισμένα για σήμερα το απόγευμα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης «Agrotica 2016».




Πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι λίγο μετά τις 17.30 σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές στη μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών κατά του ασφαλιστικού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να διεισδύσει στον χώρο της ΔΕΘ, όπου θα πραγματοποιούνταν τα εγκαίνια της κλαδικής έκθεσης, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, και σημειώθηκαν συμπλοκές με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών…



Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Helexpo γνωστοποίησε στους αγρότες ότι τα εγκαίνια της Agrotica δεν θα τελεστούν σήμερα.
Το zougla.gr επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Ταχματζίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε τη ματαίωση των εγκαινίων για σήμερα και δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στην Agrotica.
Από τη Λεωφόρο Στρατού αποχωρούν σταδιακά τα εκατοντάδες τρακτέρ που ήταν παρατεταγμένα, προκειμένου να μεταβούν στα αρχικά μπλόκα τους στην επικράτεια. Στο σημείο παραμένουν διαδηλωτές και συντονιστικά όργανα των κινητοποιήσεων.
Ιδιαίτερα ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία στον χώρο της ΔΕΘ.
Σημειώνεται ότι στο σημείο επικράτησε ένταση και το πρωί, μεταξύ διαδηλωτών και διμοιρίας των ΜΑΤ, στην προσπάθεια των πρώτων να προσεγγίσουν το Βελλίδειο. Αρχικά οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει το σημείο, ωστόσο μετά από συζητήσεις με τους γεωργούς, τούς επέτρεψαν να προσεγγίσουν την πλατεία.



Η αγροτική κινητοποίηση
Περισσότεροι από 5.000 αγρότες της βορείου Ελλάδος κορύφωσαν το απόγευμα της Πέμπτης τις κινητοποιήσεις τους κατά του νέου ασφαλιστικού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Οι διαδηλωτές παρέταξαν τρακτέρ και αγροτικά οχήματα επί της Λεωφόρου Στρατού (από το ύψος της ΕΡΤ3 έως το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο) και κατέκλυσαν την Πλατεία της ΧΑΝΘ (Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης) απέναντι από την κεντρική πύλη της ΔΕΘ, προκειμένου να αποτρέψουν την τέλεση των εγκαινίων της διεθνούς αγροτικής έκθεσης «Agrotica 2016» από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Περισσότερα από 600 τρακτέρ βρίσκονταν από το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή που ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει στήσει το δικό της μπλόκο με κλούβες των ΜΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου