28.1.16

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…



 Όταν μία κυβέρνηση στην επέτειο του πρώτου χρόνου της στην εξουσία έχει κάνει ακριβώς τα αντίθετα απ όσα υποσχόταν στον ελληνικό λαό 12 μήνες πριν - είναι επόμενο πως θα καταφύγει στη διαστρέβλωση και το ψέμα για να κρατήσει - έστω κάποιους - από τους υποστηρικτές της. 



Η κυβέρνηση Τσίπρα εκβίασε τις εκλογές του Ιανουαρίου 2014 - μη ψηφίζοντας τον προτεινόμενο από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ Πρόεδρο της Δημοκρατίας - και τις κέρδισε. Υποσχόμενη να σκίσει τα μνημόνια και να τερματίσει τη λιτότητα, να αυξήσει μισθούς και συντάξεις, να μειώσει τους άμεσους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ, να ...χτυπήσει τα νταούλια και οι αγορές να χορεύουν στο ρυθμό του ΣΥΡΙΖΑ. Και ποντάροντας στη ρητορική του μίσους χαρακτηρίζοντας μάλιστα όλες τις κυβερνήσεις της κρίσης προσκυνημένες και εθελόδουλές, αποτελούμενες από γερμανοτσολιάδες και μερκελιστές…




Η κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνο δεν έκανε ούτε ένα απ όσα υποσχέθηκε αλλά αφού βύθισε και πάλι την οικονομία στην ύφεση και έδωσε το τελειωτικό χτύπημα σε χιλιάδες επιχειρήσεις που με νύχια και δόντια κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή πέντε χρόνια κρίσης τελικά αναγκάστηκε να υπογράψει τρίτο μνημόνιο ασφυκτικής τριετούς λιτότητας. Αυξάνοντας έτσι του άμεσους και έμμεσους φόρους, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ, μειώνοντας μισθούς και συντάξεις, και επιβαρύνοντας την ελληνική οικονομία με πρόσθετο χρέος 85 δισ ευρώ.
Και δεν είχε καν την εντιμότητα να ζητήσει συγγνώμη απ όλους όσους τους χαρακτήριζε Τσολάκογλου και προδότες.
Επειδή, όμως, όλες αυτές τις παλινωδίες,τα άσπρα που έγιναν μαύρα και την κοροϊδία με ουρά τα ανέδειξαν τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι (πολλοί από τους οποίους προειδοποιούσαν από το 2014 ότι όσα υποσχόταν ο κ.Τσίπρας ήταν ψεύτικα λόγια και μεγάλα) η κυβέρνηση Τσίπρα δίνει τώρα τα ρέστα της. Για να πείσει τον κόσμο της πως για όλα φταίει η δημοσιογραφία «τα ΜΜΕ της διαπλοκής και της εξωθεσμικής εξουσίας».
Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά είπε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός και η δημόσια τηλεόραση πρόβαλε με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου κυβέρνησης της Αριστεράς δεκάλεπτο προπαγανδιστικό βίντεο - με κεντρικό πρόσωπο τον κ. Τσίπρα - απευθυνόμενο μόνο σε φανατισμένους Συριζαίους που στοχοποιούσε συγκεκριμένους δημοσιογράφους καναλιών και συνέχιζε την ρητορική του μίσους κατά των ΜΜΕ και των επικριτών της κυβέρνησης οι οποίοι χέρι - χέρι με την διαπλοκή δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει όλα όσα υποσχέθηκε.
Παρά τα όσα μεταδίδει η προπαγανδιστική ΕΡΤ, η κυβέρνηση τάχει κάνει θάλασσα. Και βρίσκεται περικυκλωμένη από αυτούς στους οποίους υποσχόταν τον ουρανό με τ' άστρα ένα χρόνο πριν - τους αγρότες, τους συνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες με τις δημοσκοπήσεις να την δείχνουν στη δεύτερη θέση και τους βουλευτές της να μην ξέρουν που να κρυφτούν.
Ευτυχώς το ψέμα έχει κοντά πόδια. Και η αλήθεια είναι επίμονη. Και ενίοτε βασανιστική.

Νότης Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου