31.10.16

Κάτω τα χέρια από τον στρατηγό Άνεμο…



«Εγώ είμαι Σαμουράι» βροντοφώναξε ο εθνοπρεπής Βύρωνας μόλις έμαθε την ύπουλη απόρριψη της υποψηφιότητάς του από πλευράς ΝΔ. Και συνέχισε με ένα εμπνευσμένο παραλήρημα εναντίον (ποιου άλλου;) του προδότη Σαμαρά, που προφανώς δεν αναγνώρισε την αξία του και τον διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες από το κόμμα στο οποίο πρόσφερε τα πάντα. Γιατί; Διότι ήθελε, μεταξύ άλλων καινοτόμων μεταρρυθμίσεων, το άνοιγμα προς την Χρυσή Αυγή.  




Τον αποκάλεσε μάλιστα και «σατράπη»… σε αντίθεση με τον Αλέξη, τον οποίο (όπως και ο έτερος Νέστωρ της πολιτικής μας, ο Λεβέντης) θαυμάζει για την πολιτική του ωριμότητα!!!!! Συνέκρινε δε την άνανδρη πολιτική  δίωξη που υφίσταται με εκείνη του Αριστείδη του δίκαιου, μόνο που όπως είπε, «εγώ δεν πάω εξορία»! αφήνοντας να εννοηθεί ότι  όσο και να τον πολεμούν οι νενέκοι, αυτός θα συνεχίσει να παλεύει για το καλό του τόπου από οποιοδήποτε μετερίζι…


Άστραψε δε και βρόντηξε μιλώντας στην ΕΡΤ, βουρκωμένος, σχεδόν με λυγμούς, πνιγμένος από το δίκιο, καταγγέλλοντας πως κάποιοι πρώην σύντροφοί του στην ΝΔ επιδιώκουν ακόμη και τον φυσικό του θάνατο!!!!! Όπως π.χ. τότε που κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι ήθελαν να δολοφονήσουν τον Μπελούσι της Ραφήνας. Όπως φάγανε και τον Τζον Κένεντι ένα πράγμα. Δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα όλων των μεγάλων πολιτικών ανδρών, που παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμμα από τη στιγμή που αποφασίσουν να αφοσιωθούν στην προκοπή του τόπου. Δείτε π.χ. τον Πανούση, που κρύβεται ακόμη… Δείτε τον Κουλούρη, που κυκλοφορεί μόνο βαμμένος και μεταμφιεσμένος μπας και γλιτώσει τις σφαίρες…
Μόνο που όσοι βάλανε στο στόχαστρο τον Βύρωνα, δεν τον ξέρουν καλά, και θα το μετανιώσουν πικρά. Μπορεί να μην έχει το εκτόπισμα του Πάνου του Καμένου, ούτε του Τζουμάκα, όμως ο συγκεκριμένος πολιτικός δεν είναι κανένας τυχαίος. Δεν είναι τσουτσέκι. Δεν είναι κυρ Φώτης, δεν είναι οσφυοκάμπτης, δεν κρέμεται από καρέκλες.
Ζει λιτά και μετρημένα, σε όλα τα επίπεδα, ως ένας σύγχρονος σαμουράι, με βάση τον αρχαίο κώδικα του Bushido, ενώ κάποιοι γνωρίζοντες επιμένουν ότι είναι και Γκραν Σενσέι του Αϊκίντο (χώρια ότι παίζει και ακορντεόν). Χώρια και του ότι οδηγάει μηχανή υψηλού κυβισμού, αντρίκια και όχι σαν εκείνη τη φλώρικη του φλούφλη Μπαρουφάκη. Γι αυτό, άσχετα αν οι πρώην σύντροφοί του στη ΝΔ τον κυνηγάνε, αυτός δεν το βάζει κάτω… όχι μόνο με τον Σύριζα, αλλά ακόμη και με τον διάβολο τον ίδιο θα συνεργάζονταν προκειμένου να πάει ένα βήμα μπροστά η πατρίδα, όπως λέει. 

Μιλάμε δηλαδή για άνθρωπο που ζει με αρχές… που πιστεύει στο όνειρο, που έχει ακόμη πολλά να προσφέρει, και όχι για κάποιον Νικολόπουλο ή κάποιον Χαϊκάλη φερ’ ειπείν.
Εξάλλου, εκτός από πολιτικός, εκτός από λόγιος, εκτός από ποιητής, εκτός από μηχανόβιος,  είναι και δικηγόρος, όπως είπε, οπότε ξέρει από δικαστές και άρα ως πρόεδρος του ΕΣΡ θα μπορούσε να φέρει την πολυπόθητη ειρήνη μεταξύ πολιτικής και δικαιοσύνης, μια ειρήνη που υποσκάπτουν οι πράκτορες του χάους ή αλλιώς οι γνωστοί σαμποτέρ του έθνους που έγιναν γνωστοί ως σαμαροβενιζέλοι, και που είναι βουτηγμένοι στην διαπλοκή από τα γεννοφάσκια τους, μια αρρωστημένη διαπλοκή την οποία ο ευπατρίδης της πολιτικής Βύρωνας πολέμησε από την αρχή… γι αυτό και τον φάγανε πρόωρα και μπαμπέσικα τα διάφορα ξένα και ντόπια συμφέροντα, που αν δεν υπήρχαν αυτός θα ήταν ο αρχηγός της ΝΔ, και κάτι χθεσινοί ολίγιστοι σαν τον Αντωνάκη  και τον Κούλη  σήμερα θα τον προσκυνούσαν… και σίγουρα η χώρα δεν θα είχε περάσει όλες αυτές τις περιπέτειες. Αλλά τι να λέμε; Αυτή είναι η μοίρα των πραγματικά μεγάλων… τον Καποδίστρια τον σκότωσαν, τον Κολοκοτρώνη και τον Γαβαλά τους φυλάκισαν, τον Κατσανέβα τον λοιδόρησαν, και πάει λέγοντας…
Και όσο για τις θλιβερές συκοφαντίες που πηγάζουν από  τα υπόγεια χαλκεία της παραπληροφόρησης, και που τις διακινούν τα διάφορα αργυρώνητα σόσιαλ μίντια, ότι δήθεν διόρισε την κόρη του ως πρόεδρος της βουλής (όντας στο αξίωμα για μια μόνο μέρα) τι να πει κανείς; Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι της ψευδολογίας. Μιάμιση μέρα ήταν πρόεδρος (ψάξτε τα πρακτικά).
Εν πάση περιπτώσει όλα αυτά εμείς εδώ στον ΟΡΘΟΓΡΑΦΟ τα αντιπαρερχόμαστε. Όπως αντιπαρερχόμαστε τις αηδίες περί άνομης σχέσης του πρώην υπουργού με την συνεργάτιδά μας Γιούλα Μπουρδόλη, περί της επανίδρυσης της αγροφυλακής με 55αρηδες και 60αρηδες, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν μερικούς μόνο μήνες αφού ορκίστηκαν,  περί στρατηγού ανέμου, και λοιπών φληναφημάτων όλων εκείνων που δεν μπορούν να παραδεχτούν το μεγαλείο του ανδρός. Ενός ανδρός που κάποτε δεν δίστασε να πει από του βήματος της βουλής ότι στέγνωσε την ψυχή του για να προσφέρει ανιδιοτελώς, και ότι εν πάση περιπτώσει η πολιτική δεν είναι φρου φρου και αρώματα, ότι αγγαρεία έκανε και ποινή εξέτιε, τότε που είχε στους ώμους του την δημόσια τάξη και την ασφάλεια του έθνους.
Γι αυτό, σε όλους τους τόνους, εμείς οι οπαδοί του τιτανοτεράστιου αυτού πολιτικού  φωνάζουμε με στεντόρεια τη φωνή: Κάτω τα χέρια από τον Βύρωνα… μη σας πάρει ο διάολος! Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε…

Strange Attractor

ΥΓ- Εντάξει Κυριάκο, καταλαβαίνουμε ότι δεν σε αφήνουν τα συμφέροντα… αλλά εν πάση περιπτώσει, αν κάποιοι πουλημένοι μέσα στο κόμμα σου δεν θέλουν τον Βύρωνα, που τους ξεσκέπασε, πρότεινε τουλάχιστον τον έτερο πυλώνα της παράταξης, τον Κιλτίδη ντε… που είναι και ομορφάντρας. Κι αν δεν μπορεί αυτός, κάνε πέτρα την καρδιά, και  κάνε ένα γενναίο άνοιγμα προτείνοντας  τον Πάντζα που ξέρει από τηλεόραση και θεατρινισμούς… Για την προκοπή του τόπου που λέγαμε.

1 σχόλιο: