13.4.17

Ο διπρόσωπος Αλέξης…



«Είναι σημαντικό ότι σήμερα η Fraport στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα, ένα σήμα και μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Πρόκειται για μία ξένη επένδυση, πολύ σημαντικού μεγέθους, ύψους 1,234 δισ. ευρώ» είπε θερμά ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μαξίμου την διοίκηση της Fraport Greece που ανέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.




Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι υπουργοί Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης,  Άμυνας Π. Καμμένος, και ο υφυπουργός Οικονομίας Σ. Πιτσιόρλας. Παρών και ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος επί μήνες ξιφουλκούσε κατά της επένδυσης και όταν τελικά υπέγραψε τη σχετική σύμβαση είχε πει στη Βουλή ότι το έκανε με «πόνο ψυχής»…



Ο άλλος Τσίπρας παραμονές των εκλογών του Ιανουάριο του  2015 
Σε προεκλογική συγκέντρωση στη Ρόδο στις 15 Ιανουαρίου του 2015 ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης υποσχόταν την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων. Και έλεγε πως το ξεπούλημα κάθε υποδομής είναι «επιστροφή στην φεουδαρχία».
Το επίμαχο απόσπασμα από την ομιλία:      
«Στην ίδια ακριβώς λογική θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων. Γιατί το ξεπούλημα κάθε υποδομής δεν είναι ούτε πρόοδος, ούτε ανάπτυξη. Είναι επιστροφή στην φεουδαρχία. Τότε που η ανώτατη αρχή εκχωρούσε τα περάσματα σε φίλους της, για να τους δώσει τη δυνατότητα να πλουτίσουν από την φορολογία. Αρκετά λοιπόν με το παραμύθι των ιδιωτικοποιήσεων. Υπάρχει σήμερα κάποιος που να πιστεύει ότι αυτή η λεηλασία θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο; Μόνο κέρδη για τους λίγους φέρνει, από την αύξηση του κόστους των υπηρεσιών».
Ο πρωθυπουργός σήμερα στο Μαξίμου «δικαιολόγησε» τις καθυστερήσεις στην επένδυση μιλώντας για μια «δύσκολη, αλλά εν τέλει παραγωγική διαπραγμάτευση» με την Fraport.  
«Δύσκολη διαπραγμάτευση διότι από την πλευρά μας θέλαμε να διασφαλίσουμε τις εργασιακές σχέσεις, τις θέσεις εργασίας, καθώς και τη διαρκή αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων που αποτελούν την πρώτη εντύπωση της χώρας μας για τους τουρίστες και τους επισκέπτες που φτάνουν στην Ελλάδα μέσω αυτών των αεροδρομίων»  ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου