13.4.17

Ο «νεοφιλελέ» Αλέξης…



«Γατάκια νεοφιλελέδες, είμαι ο Αλέξης και είμαι ο πιο νεοφιλελεύθερος αριστερός που βγήκε ποτέ σ' αυτόν τον κόσμο». Τον τελευταίο καιρό ο πρωθυπουργός της αριστεράς και της απάτης έχει υιοθετήσει πλήρως τον κινεζικό σοσιαλισμό που στην ουσία είναι άκρατος καπιταλισμός αλλά τον «βαφτίζουν» έτσι στο όνομα του Μάο.




Δεν ξανάγινε τέτοια νεοφιλελεύθερη πολιτική στη χώρα. Λογικά στη Νέα Δημοκρατία και γενικότερα στον κεντρώο, δεξιό, φιλελεύθερο θα πρέπει να βρίσκονται σε στρατηγικά αδιέξοδα. Μέχρι και η Θάτσερ θα δάκρυζε με τον Τσίπρα να τα δίνει όλα στους ιδιώτες και να πανηγυρίζει κι από πάνω. Να κάνει φιέστες και να καρπώνεται τους κόπους άλλων όταν ο ίδιος ήταν παντελώς αντίθετος σε όλα τα έργα, σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις…





Τον είδαμε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου να στήνει φιέστες με τον Κοπελούζο και τους Γερμανούς που πήραν τα 14 αεροδρόμια. Τι χαρά ήταν αυτή για την επιταγή του 1,2 δισ. ευρώ που τους έδωσαν οι κακοί ιδιώτες.
«Δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων. Τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο βόρειος οδικός άξονας δεν είναι κερδοφόρα φιλέτα προς χάρισμα» (Ηράκλειο, 23 Ιανουαρίου 2015)». Αυτά έλεγε ο Τσίπρας όταν ήταν αριστερός. Και σήμερα φωτογραφίζεται με τη.... μη διαπλοκή.
Αμ τα δημόσια έργα; Αυτά τα υπερτιμολογημένα έργα των νταβατζήδων της διαπλοκής; Τι χαρές και πανηγύρια με τους εργολάβους. Και νέες δημοπρατήσεις στον άξονα Πύργος – Πάτρα, το έκτο τμήμα γιατί τα άλλα πέντε τα πήρε ο Καλογρίτσας.
Σε εξέλιξη είναι η πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και μάλλον θα το πάρει ο εκλεκτός Ιβάν ο Τρομερός. Προχθές βγήκε προς πώληση και το 35% των Ελληνικών Πετρελαίων που θα πάρει μάλλον ο Λάτσης ενώ θα πουληθεί και το 5% του ΟΤΕ που απέμεινε στο Δημόσιο, προς μεγάλη χαρά των Γερμανών που θα κάνουν τον Οργανισμό καθαρά γερμανικό.
Τι παίρνει σειρά; μα βέβαια το 40% της ΔΕΗ που δεν θα πουλούσε ποτέ ο Αλέξης και μετά η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και ό,τι άλλο έχει πάει στο ΤΑΙΠΕΔ για πώληση.
Μια χαρά το πάνε στην κυβέρνηση. Γιατί οι ξένοι να θέλουν τον Κυριάκο όταν τους τα πουλάει όλα ο Αλέξης; Που θα ξαναβρούν τέτοιο νεοφιλελέ πρωθυπουργό. Εδώ ολόκληρος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει πάθει ...100 εγκεφαλικά και ο Μάνος σκίζει τα πτυχία του.
Γι' αυτό λέμε ότι οι νεοφιλελέδες έχουν πάθει την πλάκα τους με την κυβέρνηση. Μέχρι και Τσίπρα θα ψηφίσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου