13.4.17

Αγριεύουν τα πράγματα στο Survivor…



 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Survivor τις τελευταίες ημέρες και όλοι περιμένουν την επανέναρξη της προβολής του μετά την ολιγοήμερη διακοπή του Πάσχα. Η διακοπή αυτή θα κάνει καλό για τρεις λόγους:





Πρώτον, γιατί δίνει χρόνο στην παραγωγή να χειριστεί την απροσδόκητη κατάσταση που προέκυψε, με την οικειοθελή αποχώρηση της Ειρήνης Παπαδοπούλου που αφήνει μία κενή θέση στην ομάδα των Διάσημων, αλλά και την επεισοδιακή αποχώρηση του Στέλιου Χανταμπάκη…


Δεύτερον, γιατί μπορεί να λειτουργήσει θετικά για τους ίδιους τους παίκτες που έχουν απομείνει στο παιχνίδι και προετοιμάζονται σε συνθήκες υψηλής ψυχολογικής πίεσης για την τελική φάση, όταν Μαχητές και Διάσημοι ενώνονται πλέον σε μία ομάδα.
Και τρίτον, στις εκκλησίες, που με το Survivor να προβάλλεται τις κρίσιμες ώρες της λειτουργίας της Μεγάλης Εβδομάδας, θα έμεναν σχεδόν άδειες, για λόγους που είναι περιττό να εξηγηθούν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα στον Άγιο Δομίνικο είναι εκρηκτικό. Αφενός μέσα στο παιχνίδι, όπου οι παίκτες, ειδικά της ομάδας των Διάσημων προσπαθούν να συνέλθουν από τις καταιγιστικές εξελίξεις, αδυνατώντας να αντιληφθούν γιατί και πώς προέκυψε ό,τι προέκυψε τις τελευταίες ημέρες. Θα πει κανείς ότι αν μπορούσαν να το αντιληφθούν, τότε ίσως θα έκαναν πολλά πράγματα διαφορετικά, - όπως να μην θεωρούν τον Ντάνο εύκολο στόχο - αλλά θαύματα γίνονται μόνο τη νύχτα της Ανάστασης και δεν αφορούν τις περίεργες συμπεριφορές των ανθρώπων, αλλά τους μυστήριους τρόπους έκφρασης του θεϊκού σχεδίου – για όσους πιστεύουν φυσικά. Και αφετέρου έξω από το παιχνίδι, καθώς εκεί παρέμεναν τουλάχιστον μέχρι χθες οι Παπαδοπούλου και Χανταμπάκης, που προσπαθούν, με το δικό του τρόπο ο κάθε, πρώην πλέον, παίκτης, να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα, με τη βοήθεια και της ψυχολόγου, που βρίσκεται εκεί με πρόσκληση της παραγωγής. Και οι δύο τους πάντως ζήτησαν να κάνουν συνεδρίες, ώστε να προσαρμοστούν και πάλι στην (νέα) καθημερινότητά τους.
Το σοκ του Χανταμπάκη, που νόμιζε ότι ήταν αγαπητός 


Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χανταμπάκης υπέστη κάτι σαν… αποπληξία μόλις κατάλαβε τις διαθέσεις του κόσμου απέναντί του. Άλλωστε, το πρώτο σοκ, όταν ανακοινώθηκε από τον Τανιμανίδη ότι είναι εκείνος που αποχωρεί από το παιχνίδι ήταν ενδεικτικό. Φάνηκε σαν να πάγωσε η εικόνα του ΣΚΑΙ, ή χάλασε η τηλεόραση, μόλις η κάμερα έδειξε τον συνήθως ετοιμόλογο Στέλιο να πληροφορείται τα καθέκαστα. Τα γουρλωμένα μάτια του φανέρωναν όλο το ψυχολογικό κλακάζ, που του προκάλεσαν τα λόγια του ψύχραιμου «εκτελεστή» Σάκη.



Ο Χανταμπάκης, λένε άνθρωποι που έχουν εικόνα απ’ όσα γίνονται στην Καραϊβική, νόμιζε μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι ήταν αγαπητός στον κόσμο και πως το κοινό αποδεχόταν θερμά τον δυναμικό τρόπο με τον οποίο κινούνταν στο παιχνίδι…
Προφανώς θεώρησε ότι ο κόσμος έκρινε τους παίκτες με βάση το πώς ανταποκρίνονται στους ανταγωνιστικούς ρόλους, που απαιτεί ένα παιχνίδι επιβίωσης και επιδίωξης της νίκης (ομαδικής ή ατομικής) και υποτίμησε το μάλλον κοινωνικά απροσδόκητο, που συνέβη με το ελληνικό Survivor: ότι οι θεατές, δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, έκρινε τους παίκτες ως να βρίσκονται στην κανονική ζωή και όχι σε συγκεκριμένες συνθήκες, με συγκεκριμένους κανόνες και απαιτήσεις, σαφώς πολύ διαφορετικές από την φυσιολογική καθημερινότητα. Σε έναν επαγγελματικό χώρο για παράδειγμα δεν είναι αποδεκτό να προσπαθείς να υπερκεράσεις τους συναδέλφους, που ίσως είναι και φίλοι σου, με κάθε τρόπο για να κερδίσεις την προαγωγή, αλλά σε ένα παιχνίδι επιβίωσης εκ των πραγμάτων πρέπει να κερδίσεις 23 άγνωστους τύπους, μέσα σε τέσσερις μήνες για να πάρεις εσύ το έπαθλο. Ακόμα κι αν είσαι Κοκκινάκης, που τα βλέπεις όλα το ίδιο, ή Λάουρα που σε ευχαριστεί και μόνο το γεγονός ότι λουφάρεις σε μία εξωτική παραλία και πλατσουρίζεις με τους γύρω σου να σε αποθεώνουν, οφείλεις να συμπεριφερθείς ανταγωνιστικά. Αλλιώς χαραμίζεις τις καρύδες και τα διάφορα έπαθλα των χορηγών.
Όταν ο Χανταμπάκης βρέθηκε στον κανονικό κόσμο και άρχισε να επικοινωνεί με τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και να παρακολουθεί το διαδίκτυο, κατάλαβε τι ακριβώς γινόταν. Και αυτό που γινόταν ήταν δύσκολο να το αποδεχθεί.



Αλληλοεξόντωση 
Όλα δείχνουν ότι Χανταμπάκης και Παπαδοπούλου αλληλοεξοντώθηκαν, καθώς ενεπλάκησαν - εκουσίως ή ακουσίως δεν έχει πλέον σημασία – σε μία καταστροφική σύγκρουση μέσα στο παιχνίδι. Ο πρώτος θεωρούσε, μαζί με τους συμμάχους, που είχε στο παιχνίδι, ότι η Παπαδοπούλου θα ήταν εύκολο να ψηφιστεί από τον κόσμο για να αποχωρήσει. Βέβαια ο Στέλιος και οι δικοί του έκαναν ένα στρατηγικό λάθος: θα μπορούσαν να την στείλουν στην ομάδα των Μαχητών, αντί του Σπαλιάρα, όταν τέθηκε η σχετική ψηφοφορία και να ησυχάσουν όλοι. Αλλά ήθελαν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, αφού ήξεραν ότι έτσι θα χάριζαν στους αντιπάλους τους μία πολύ δυνατή παίκτρια! Αλλά όταν τα θες όλα, δεν παίρνεις τίποτα – στο Survivor θα έπρεπε να είχαν μάθει να είναι ολιγαρκείς, αλλά φευ!
Η Παπαδοπούλου από την άλλη πλευρά, πίστευε ότι ο παρουσιαστής και μοντέλο ήταν εκ των βασικών υπευθύνων για το κλίμα που είχε διαμορφωθεί σε βάρος της τον τελευταίο καιρό στην παραλία των Διάσημων. Είχε επικοινωνήσει αρκετές φορές με την παραγωγή από ημέρες και είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή της ότι θα ήθελε να αποχωρήσει γιατί δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τις φραστικές επιθέσεις που δεχόταν και τις συμπεριφορές αποξένωσής της. Η παραγωγή κινήθηκε μεν, αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα είχε πάρει ανεπίστρεπτα το δρόμο τους. Το γυαλί ανάμεσα στην Παπαδοπούλου και τουλάχιστον την παρέα του Χανταμπάκη, είχε ραγίσει για τα καλά και ήταν αδύνατο να συγκολληθεί ξανά.
Το ότι η Παπαδοπούλου κατάφερε την τελευταία στιγμή να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση, λόγω της προσωπικής της ασυλίας, απλώς της έδωσε τη δυνατότητα να «καθαρίσει» τον Χανταμπάκη, προτείνοντας τον για αποχώρηση – χωρίς ίσως να το γνωρίζει, τον παρέδωσε στις άγριες ορέξεις του κοινού, που με την ψήφο του, θεώρησε ότι τον τιμωρεί και αποδίδει δικαιοσύνη για τα όσα έκανε μέσα στο παιχνίδι.
Μάλιστα φάνηκε την επομένη της αποχώρησης του Χανταμπάκη, ότι οι φίλοι του στην ομάδα των Διάσημων δεν θα συγχωρούσαν ποτέ την Παπαδοπούλου, που τον έθεσε εκτός. Και ότι το κλίμα θα γίνονταν ακόμη βαρύτερο το επόμενο διάστημα. Πιθανόν αυτό το κατάλαβε η Ειρήνη και αποφάσισε να πάρει τα μπογαλάκια της και να… τραγουδήσει άλλους σκοπούς και σ’ άλλα μέρη. Ουσιαστικά οι δύο παίκτες μπήκαν σε έναν καταστροφικό στρόβιλο και δεν βγήκαν ποτέ από αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου