10.10.12

Λάσπη σε 4700 δόσεις


Στο ειδησεογραφικό site φερόμενου ως έγκριτου δημοσιογράφου, θα περίμενε κανείς πως ΕΝΑΣ τουλάχιστον υπάλληλος θα ξέρει από υπολογιστές.

Το σκηνικό: Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η παρακάτω φωτό στην οποία μπορεί κάποιος να δει μια οθόνη από το μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ, και συγκεκριμένα μια φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων σε ότι αφορά τον διακανονισμό δόσεων για οφειλές προς το Ίδρυμα.

Φόρμα. Συμπλήρωσης.

Αυτό το έγγραφο παρουσιάζει ο κος Κώστας Βαξεβάνης ως αποδεικτικό στοιχείο εξωφρενικής ρύθμισης οφειλών προς το ΙΚΑ προς όφελος του ομίλου των ΙΕΚ Ξυνή, ρύθμιση η οποία περιλαμβάνει… 4700 δόσεις

Όπως βλέπει κάποιος στη φωτοτυπία (καταφανώς) αυτήν, πρόκειται για το σημείο του προγράμματος που συμπληρώνεις στοιχεία. Αυτό είναι φανερό από το μικρό βελάκι που δείχνει προς τα κάτω στο δεξί μέρος κάποιων πεδίων, το οποίο υποδηλώνει επεκτάσιμη λίστα για την επιλογή έτοιμων καταχωρήσεων, καθώς και από το ίδιο το σχήμα των πεδίων: απλά δείτε τη φόρμα υποβολής σχολίων και ένα υποβεβλημένο σχόλιο για να καταλάβετε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα συμπληρωμένο και ένα υποβεβλημένο πεδίο!

Κάποια θα μπορούσαν να είναι αυτομάτως συμπληρωμένα, το οποίο θα έδινε εγκυρότητα στην καταγγελία, αλλά το ασπρόμαυρο της φωτοτυπίας δεν μας επιτρέπει να διαπιστώσουμε κάτι τέτοιο!

Ήδη το ΙΚΑ έχει διαψεύσει τη ρύθμιση αυτή με μια αρκετά αυστηρή ανακοίνωση, αφού έφερε στη βουλή το συγκεκριμένο έγγραφο ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κος Γ. Κυρίτσης. Στην ανακοίνωσή του αυτή το ΙΚΑ διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κου Βαξεβάνη:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται να αναπαραχθεί ο πέρα για πέρα, εξωπραγματικός, ανεύθυνος και ανυπόστατος ισχυρισμός ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει προβεί σε διακανονισμό εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε επιχείρηση σε βάθος χρόνου 400 ετών.
Εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτόν τον εντελώς ψευδή ισχυρισμό. Για το θέμα αυτό έχει υπάρξει ολοκάθαρη και σαφής απάντηση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όταν η ίδια ψευδής είδηση είδε το πρώτο φως της δημοσιότητας στον ηλεκτρονικό Τύπο.
Όποιος ισχυρίζεται ότι ισχύει αυτός ο διακανονισμός εξόφλησης οφειλών είτε αγνοεί την αλήθεια, είτε σκόπιμα αναπαράγει το ψεύδος.
Για τους τελευταίους κακόπιστους επαναλαμβάνουμε με απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών μας τα παρακάτω:
- Η αλήθεια είναι μία και μοναδική.
- Με βάση Νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων (Ν.4038/2010) επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορεί να επιλέξουν να ενταχθούν και στη ρύθμιση του λεγόμενου διακανονισμού, ο οποίος ισχύει μόνο μέχρι της 31/12/2013.
- Σ’ αυτή την επιλογή η επιχείρηση που οφείλει, πρέπει να καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές του μήνα και επιπλέον ποσό που ισούται με το 20% των τρεχουσών μηνιαίων εισφορών της.
Η ρύθμιση αυτή απεδείχθη σωτήρια τόσο για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεδομένου ότι εντάχθησαν σ’ αυτή πάνω από 110.000 επιχειρήσεις και κατοχυρώθηκαν εισροές έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πάνω από 1 δισ. για το 2012, όσο και αναμφίβολα επωφελής για τις επιχειρήσεις.
Η ρύθμιση όμως αυτή ισχύει μέχρι την 31/12/2013 και όχι για 400 χρόνια όπως ψευδώς κάποιοι ισχυρίζονται.
Την 1/1/2014, οι ενταγμένες σε αυτήν τη ρύθμιση επιχειρήσεις οφείλουν να εξοφλήσουν το υπόλοιπο της οφειλής τους σε 36 μηνιαίες δόσεις και όχι σε 400 χρόνια.
Αυτή είναι η μόνη και η απόλυτη αλήθεια. Ελπίζουμε επιτέλους για “κάποιους”, η αλήθεια να γίνει κατανοητή.» 


(Εδώ βέβαια να αναφερθούμε στην πιθανή χαζομάρα του συντάκτη καθώς ο νόμος 4038 φέρεται να είναι του 2012 και όχι του 2010.)

Όμως, ο κος Βαξεβάνης πλέον ωρύεται και απειλεί με μηνύσεις! Επιμένει στην εγκυρότητα του εγγράφου του, όμως αφήνει και να καταλάβουμε και ποιο ήταν το ζόρι του πίσω από την εν λόγω υπόθεση, καθώς αναφέρεται καταγγελτικά στην αντίστοιχη ρύθμιση που έχουνε κάνει τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την ίδια ώρα που μιλάει για ισονομία σε ότι αφορά τη ρύθμιση οφειλών.

Τελικά τι συμβαίνει? Κάποιος στην ομάδα του κου Βαξεβάνη είναι τόσο ανίκανος ώστε δεν μπορεί να καταλάβει τη γελοιότητα του εγγράφου? Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους? Ή η τακτική της λάσπης που όσο και να την καθαρίσεις πάντα αφήνει σημαδάκια είναι αποδεκτή? Αν πάλι το έγγραφο και η καταγγελία είναι όντως αληθινά, γιατί δεν παρουσιάζουν ένα σωστό έγγραφο? Εδώ είμαστε να το δημοσιεύσουμε και να συγχαρούμε για την αποκάλυψη! 

Με πρόσφατο το γελοίο περιστατικό ανάμεσα στον κο Χατζηνικολάου και τον κο Μειμαράκη, με τον πρώτο να εμμένει σε καταγγελίες εκβιαστών και να διατείνεται πως ποτέ δε δούλεψε στο δημόσιο (στο γραφείο του βουλευτή πατέρα του π.χ.), αρχίζει κανείς και καταλαβαίνει τα νέα μαγειρέματα στο βρώμικο χώρο των Media. Με τους μεγαλοεργολάβους να μην μπορούν να συντηρούν τα μέσα που χρησιμοποιούσαν για να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις, βλέπουμε πως μια νέα γενιά ανερχόμενων ταλέντων στον εκδοτικό χώρο προσπαθούν να παίξουν το ρόλο του κήνσορα της πολιτικής, εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα. Και, φυσικά, ακολουθούν τις ίδιες τακτικές με τις οποίες «ανδρώθηκαν» στα μέσα που τόσα χρόνια υπηρετούσαν. Λάσπη κι ότι κάτσει.

Δαίδαλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου