10.10.12

Η τηλεόραση βλάπτει την ανάπτυξη των παιδιών.


Όλο και περισσότεροι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς ότι δεν θα πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να ξημεροβραδιάζονται μπροστά στις τηλεοράσεις, ή στους υπολογιστές.

 

Πρόσφατα, μια ομάδα παιδιάτρων δημοσίευσε εργασία σε ένα ιδιαίτερα έγκυρο ιατρικό περιοδικό της Βρετανίας, ζητώντας επίσημα από την ιατρική κοινότητα, αλλά και το κράτος, να θέσουν χρονικά όρια όσον αφορά στην έκθεση των παιδιών στις οθόνες της τηλεόρασης και των υπολογιστών, ή ακόμη και στα κινητά τηλέφωνα.
Όπως αναφέρουν, ειδικά για τα νήπια κάτω των τριών ετών, ο χρόνος μπροστά σε οθόνη θα πρέπει να είναι μηδενικός!
Αυτά αναφέρει η εφημερίδα Guardian, προσθέτοντας πως τέτοιου είδους περιορισμοί έχουν ήδη θεσπιστεί  στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία,  και στον Καναδά, αλλά όχι ακόμη στη Βρετανία.
Η επιστημονική ομάδα που μελέτησε τα διαθέσιμα στοιχεία, κατέληξε στο δυσάρεστο συμπέρασμα πως η πολύ ώρα μπροστά σε μια οθόνη προκαλεί στους ανήλικους σοβαρά αναπτυξιακά, αλλά και σωματικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου ρίσκου παχυσαρκίας, και των καρδιακών διαταραχών.
Ιδιαίτερο κίνδυνο διατρέχουν τα μικρά παιδιά κάτω των τριών ετών, αφού οι εγκέφαλοι τους είναι ακόμη στο κρίσιμο στάδιο της ανάπτυξης, αλλά όπως λένε οι επιστήμονες, ακόμη και στα μεγαλύτερα παιδιά, ή και στους εφήβους, ο χρόνος παρακολούθησης τηλεόρασης θα πρέπει να είναι το πολύ δυο ώρες την ημέρα!

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου