10.10.12

Μπένυ ή Βγαίνει, ο τρομερός κλαριντζής

Θα μπορούσε να είναι και αλλιώς ο τίτλος. Άλλο όμως να πεις κλαρίνο κι άλλο… Έχουμε κι ένα επίπεδο. Πώς να το κάνουμε.

Αφού δίδαξε λοιπόν ο λεγάμενος διάφορα πνευστά στο Ω-δείο μπορεί και στο Ω-τρία, τον κάλεσε ο μεγάλος μαέστρος να μετακομίσει στην πολυφωνική.

Φιλόδοξος όπως ήταν, τού ‘ρθε η φλασιά. Ποιος Σαλέας και μαλακίες. Μην ακούω τέτοια! Να γίνει το πρώτο κλαρίνο. Μετά τον μεγάλο αυτός. Για κλαρινέτο ούτε συζήτηση! Τούμπα ίσως!

Αλλιώς όμως τα υπολόγιζε κι αλλιώς του ήρθαν. Γιατί πάντα έβρισκε κάποιον μπροστά του, να του κόβει το δρόμο.

Έτσι λοιπόν, όταν ο μεγάλος έπνεε τα λοίσθια, αυτός άρχισε να κουρντίζει την πίπιζα . Αλλά η πουτάνα η ζωή, έχει μια γλύκα όταν έχει κέφια και ανατρέπει τα πάντα σε χρόνο μηδέν! Φέρνει τα πάνω κάτω!

Κι έτσι σε μια στροφή της, μόλις ο μαέστρος πήρε εισιτήριο για τας αιωνίους μονάς, σολίστας προέκυψε, προς στεναχώρια μεγάλη του κλαριντζή, ο Τάπερμαν! Καταστροφή! Κρίμα οι πρόβες! Ποιος το περίμενε.

Έπεσε να πεθάνει ο Μάγκας, αλλά μετά από κάνα-δυο αρνιά και κοψίδια, ήρθε και στάνιαρε και «δε βαριέσαι» είπε. «Σολίστ ο Τάπερμαν, δεύτερος εγώ. Και ο δεύτερος γίνεται εύκολα πρώτος. Και αν κάποτε φαλτσάρει θα του δείξω εγώ ποιος θα είναι πρώτος! Το κλαρίνο να είναι καλά!»

Υπομονή στην υπομονή, κουράγιο στο κουράγιο, μάζευε και δικούς του μουσικούς, ο καιρός πέρασε και ο Τάπερμαν μετακόμισε στα ΙΕΚ και η θέση του σολίστα θρόνος έτοιμος για τον κλαριντζή! Έτσι που λέτε, φόρεσε το ωραίο κουστούμι από ύφασμα κουρτίνας, γυάλισε το όργανό του και είπε: «Τώρα θα δείτε πως μουσικώνεται ο κόσμος!». Μέχρι και τα κανάλια τρεμοπρετεντέριζαν και διαφήμιζαν το νέο ταλέντο! Τάλεντ σόου!

Έλα ντε όμως που ο Τάπερμαν, που δεν τον άντεχε, έδωσε το δαχτυλίδι της θέσης σε έναν ατάλαντο νέο μουσικό που το μόνο που ήξερε να κάνει καλά ήταν ορθοπεταλιές! Από νότες και κλειδιά μεσάνυχτα!

Μπουκάλα για δεύτερη φορά ο κλαριντζής. Πάλι σεκόντο θα έκανε στην συμφωνική! Καταπίνεται αυτό;

Ο ποδηλάτης όμως μπορεί να μην ήξερε από μουσική, ήξερε όμως από εισιτήρια! Έτσι ο ατάλαντος πήρε από τους θεατές φιλόμουσους και μη τα εισιτήρια, τους άφησε ταπί και διέλυσε και την πολυφωνική!

Αλλά όμως όπως λέει κι ο Κοέλιο, όχι του Άρη ο άλλος, όταν θέλουμε κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το επιτύχουμε! Και η επιθυμία του ταπεινωμένου κλαριντζή, έγινε πραγματικότητα! Έγινε επιτέλους σολίστας σε καμεράτα δωματίου γιατί ήδη του είχαν φύγει και οι μουσικοί του! «Three And The Koukos Band» το σχήμα! Ο κλαριντζής ο κούκος! Αλλά σολίστας όμως! Αλλά ποιος να τον ακούσει;

Κι έτσι εκεί που ετοιμαζόταν για πρώτο όνομα στην πολυφωνική μα και στη ροκ σκηνή ( να σου παίξει το child in time με κλαρίνο να σου σηκωθεί η τρίχα), το ροκ του ήρθε από τα δεξιά του! Χαρντ ροκ!

Και τώρα παίζει μόνος στην καμεράτα, ενώ στο τρίφωνο με το ροκά απ΄τα δεξιά του και τον ιεροψάλτη απ’ τα αριστερά του, φαλτσάρει συνεχώς, μπας και τον προσέξει κανένας, έστω και σαν φάλτσο στο κλειδί του ψωλ!

Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα ή γεγονότα είναι συμπτωματική.

Δαναός
(Από σχόλιο στο Antinews)

Υ.Γ. Ορθογράφου: Για να μην νομίζουν μερικοί ότι ξεχνάμε. Ας προσέχουν όσοι θέλουν να βάλουν τρικλοποδιά σε μια εθνική προσπάθεια διόρθωσης των δικών τους λαθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου