12.10.12

Εδώ δεν είναι Ταλιμπανιστάν κύριοι



To 1997 ο θεατρικός συγγραφέας Terrence McNally έγραψε ένα θεατρικό έργο με το όνομα Corpus Christi, το οποίο παρουσιάζει τη ζωή του Χριστού και των αποστόλων... ως ομοφυλοφίλων από το Τέξας. Η "τέχνη" μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες αηδιούλες με το μανδύα του ριζοσπαστικού: Δεν έχεις έμπνευση? Θέλεις να βρεις έναν εύκολο τρόπο να προωθήσεις τις ιδέες σου? Προσέβαλλε τους Χριστιανούς! Θα γίνεις γνωστός σε χρόνο dt, αφού ο χριστιανισμός είναι μια από τις επικρατούσες θρησκείες, και δεν έχεις το φόβο των συνεπειών των άλλων θρησκειών, όπως το να έρθεις τετ-α-τετ με κάποιον φονταμενταλιστή ζωσμένο με μερικά κιλά δυναμίτη ή να μη πάρεις ξανά χρηματοδότηση. Άσε δε που σε κάποια faux-προοδευτικά καθεστώτα που η καπιταλιστική αριστερά κάνει κουμάντο θα θεωρείσαι και τρέντυ.

Έτσι και εδώ, σε κάποιο από τα κλασικά καταγώγια της αριστεροσύνης, αποφάσισε μια αρμαθιά καλόπαιδα να ανεβάσει το εν λόγω έργο. Καταχραζόμενοι τις ελευθερίες της Δημοκρατίας μας και την ανοχή του λαού μας στις ιδιαιτερότητες του κάθε κομπλεξικού, προχώρησαν στην εκπλήρωση ταν αντιαξιακών τους ονειρώξεων. Η Ιερά Σύνοδος, ως όφειλε, έβγαλε μια ανακοίνωση στις αρχές του καλοκαιριού, προειδοποιώντας τους πιστούς, και το θέμα θα έληγε εκεί.

Έλα όμως που οι διάφοροι αυτόκλητοι σωτήρες της θρησκείας είχανε άλλα σχέδια. Και μάλιστα αυτή τη φορά με νέους πατρόνες, τους νταβραντισμένους αιρετικούς της Χρυσής Αυγής. Τις προάλλες, στην πρεμιέρα του έργου, μαζεύτηκαν έξω από το θεατράκι παραθρησκευτικές οργανώσεις και οπαδοί και βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Γερμενής Γιώργος, Παναγιώταρος Ηλίας, Παππάς Χρήστος), καμιά 200αριά τεμάχια στο σύνολο.

Προπηλάκισαν, έβρισαν, μέχρι και έδειραν κόσμο (ένας νεαρός δημοσιογράφος τρομοκρατήθηκε τόσο πολύ που κατέβασε όλα του τα προφίλ στο διαδίκτυο). Όλα αυτά βαστώντας Ελληνικές σημαίες και χριστιανικές εικόνες, εν μέσω ψαλμωδιών και του Εθνικού Ύμνου! Στο όλο πανηγύρι δεν άργησε να προσέλθει και η άλλη πλευρά του "θιάσου" της Ελληνικής αξιακής κατάπτωσης. Με το που μαθεύτηκε η καταδρομή των "ταλιμπάν", πλακώσανε και οι θεραπαινίδες του διεθνισμού με προεξέχοντες τη Μαρία Ρεπούση και τον Πέτρο Τατσόπουλο! Από κοντά φυσικά και ο Σύνδεσμος Ηθοποιών Ελλάδας, ο οποίος καταδίκασε τα επεισόδια, αλλά ποτέ δε θυμάται να καταδικάσει ότι προσβάλλει το κοινό αίσθημα, αρκεί να το έχουμε ονομάσει "τέχνη" (και μετά αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος το έχει γυρίσει στα Τούρκικα σήριαλ).

Το σήριαλ αυτό, φυσικά, αναμένεται να έχει συνέχεια μετά την καλή τηλεθέαση του χθεσινού επεισοδίου "πιλότου", το οποίο έληξε κοντά στα μεσάνυχτα. Η παράσταση πήρε τη διαφημισούλα της, οι γνωστοί παρανοϊκοί δυσφημιστές του Χριστιανισμού κάνανε το κομμάτι τους, τα παιδιά της Χρυσής Αυγής ξεδώσανε και οι προστάτες της κάθε ανωμαλίας πήραν τα ένσημα αγωνιστικότητάς τους. Αυτοί που χάσανε, ως συνήθως, ήταν η κοινή λογική, η καλαισθησία και, φυσικά, η έρμη η θρησκεία μας. Για άλλη μια φορά οι υπανάπτυκτοι φανατικοί δώσανε λαβή στα ροζ φαντάσματα να κράξουνε τις υστερίες τους.

Δεν είμαστε Ταλιμπανιστάν εδώ κύριοι. Εδώ είναι Ελλάδα. Γη ποτισμένη εδώ και δύο χιλιετίες με το μήνυμα του Χριστιανισμού: Αγάπη και Ελευθερία. Αξίες που ήδη από την Αρχαιότητα οι Έλληνες καλλιεργούσαν, ακόμα και κόντρα στις ίδιες τους τις δεισιδαιμονίες. Και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βιαιοπραγεί αυτόκλητα στο όνομα της Ορθοδοξίας και της Πατρίδας, βλασφημώντας πάνω στα ιερά σύμβολά τους. Οι σκοταδιστές του διεθνισμού μπορούν να εξασκούν στα σοκάκια και στις λέσχες τους τις αναχρονιστικές τους, κτηνώδεις αντιλήψεις, όλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν τα λάθη τους. Η Εκκλησία νουθετεί μεν τους πιστούς της, αλλά η Πολιτεία εφαρμόζει τους νόμους στους πολίτες της, όπου και όποτε κρίνεται απαραίτητο. Δεν είμαστε θεοκρατικό Ισλάμ εδώ και πρώτιστο καθήκον κάθε Έλληνα πατριώτη και κάθε πιστού Χριστιανού είναι ο σεβασμός απέναντι στη διαφορετικότητα. Κι ακόμα κι αν κάποιοι δεν δείχνουν τον αντίστοιχο σεβασμό, τσιρίζοντας μπας και πιστέψουν και οι ίδιοι ότι έχουνε δίκιο, δε μας επιτρέπεται να πέφτουμε στο επίπεδό τους.

Λαίλαψ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου