12.10.12

Κάποιοι πολιτικοί ανακάλυψαν επιτέλους τον κοινό νου.


Η Ελλάδα μαστίζεται από την κρίση, και οι Έλληνες έχουν βαρεθεί να μετράνε τα χαστούκια που καθημερινά δέχονται με ρυθμούς πολυβόλου.
Το κράτος κάνει ότι μπορεί προκειμένου να περιορίσει τις δαπάνες του, και να αυξήσει τα έσοδά του, μπας και συγκινηθεί η τρόικα και συνεχίσει τις δόσεις.
Η φοροδιαφυγή πάντως καλά κρατεί, όπως και το αδελφάκι της η εισφοροδιαφυγή.
Οπότε, τι να κάνουν τα αρμόδια υπουργεία;

 
 Με την ύφεση να συνεχίζει να απλώνεται, και με την ανάπτυξη να παραμένει όνειρο θερινής νυκτός, αφού δεν μπορούν να δείρουν τον γάιδαρο, πλακώνουν στο καμτσίκι το… σαμάρι.
Δηλαδή τους μισθωτούς, και τους συνταξιούχους. Τα γνωστά διαχρονικά ελληνικά υποζύγια.
Και η συνταγή που ακολουθείται είναι η γνωστή και βάναυση λιτότητα, όπως εκφράζεται μέσα από το τρίπτυχο: Μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων, μειώσεις παροχών.
Μέσα όμως σε όλον τον κυκεώνα των σπαταλών και των δαπανών του δημοσίου, υπάρχουν και κάποια απλά ζητήματα, που δεν απαιτούν πολυσύνθετες οικονομοτεχνικές μελέτες, ούτε διδακτορικά στην μακροοικονομία.
Μιλάω για απλά πραγματάκια, που θέλουν απλό και κοινό νου, για να διορθωθούν.
Έτσι, πριν από τρεις περίπου μήνες, είχα αναφέρει σε άρθρο μου στο Antinews  με τίτλο «Όλα είναι μερβεγιέ», το γεγονός ότι οι εθνοπατέρες μας διακινούνται αεροπορικώς από και προς τις περιφέρειές τους με δωρεάν εισιτήρια, που τους παρέχει η Βουλή, τα οποία όμως είναι κατηγορίας business, δηλαδή δυο και περισσότερο φορές πιο ακριβά από τα αντίστοιχα της οικονομικής θέσης.
Τα εισιτήρια αυτά δίνονται με «σκοπό τη διευκόλυνση του έργου και της αποστολής του βουλευτή, ως εντολοδόχου της λαϊκής βούλησης».
Σκεφτείτε λοιπόν 300 βουλευτές, με ένα καρνέ ποιος ξέρει πόσων εισιτηρίων ο καθένας, με τιμή κατά μέσο όρο €500 το κάθε εισιτήριο, κάντε την αναγωγή, και μετά αφαιρέσετε τα μισά!
Τόσα λοιπόν θα είναι τα χρήματα που θα γλίτωνε το ελληνικό δημόσιο, αν έκανε το αυτονόητο: Να διαθέτει δηλαδή δωρεάν μεν, οικονομικής θέσης δε, αεροπορικά εισιτήρια στους βουλευτές μας.
Ε λοιπόν, δεν είναι όλα θολά και απαίσια.
Κάποιοι πολιτικοί μας, έστω αργά, απέδειξαν ότι κατανοούν το αυτονόητο.
Έτσι, και όπως διαβάζω σε μπλογκς αυτές τις μέρες, με βάση απόφαση του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, θα ταξιδεύουν πλέον σε οικονομικές θέσεις, μετά από επερώτηση κάποιου βουλευτή, κάποιου κόμματος.
Τώρα έχουμε και λέμε, ή ο κος Μεϊμαράκης με διαβάζει (!), ή ο βουλευτής που έκανε την επερώτηση, ή οι πολιτικοί μας απέκτησαν ξαφνικά κοινό νου.
Όπως και να`χει, εύγε τους.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου