9.10.12

Ποιος σκότωσε τον Καντάφι;

Σύμφωνα με μια τελευταία θεωρία συνομωσίας που κυκλοφορεί ευρέως, ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί είναι ο υπεύθυνος για τον φρικτό θάνατο του συνταγματάρχη Καντάφι.  


Όπως λέγεται, και όπως αναφέρει το περιοδικό ΤΙΜΕ, ο πρώην δικτάτορας κυνηγήθηκε και δολοφονήθηκε από έναν Γάλλο πράκτορα, ο οποίος εκτελούσε ειδική αποστολή προστασίας του Σαρκοζί.
Το σενάριο αυτό πρωτοπαρουσιάστηκε σε μια ιταλική εφημερίδα, και βασίζεται στην άποψη ότι ο Καντάφι είχε στα χέρια του ένα μυστικό όπλο: τις κρυφές συμφωνίες δηλαδή με τον Σαρκοζί, και τις «δωρεές» του, ύψους 66 εκατομμυρίων ευρώ, για την προεκλογική εκστρατεία του Γάλλου πολιτικού το 2007.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, σύμφωνα με κάποιον πρώην ανώτατο αξιωματούχο του λιβυκού καθεστώτος, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, επικοινώνησε με τον Σαρκοζί, προσφέροντάς του την δυνατότητα σύλληψης του Καντάφι, με αντάλλαγμα να του δοθεί μια περίοδος χάριτος, προκειμένου να μπορέσει να καταστείλει την συριακή εξέγερση.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Λίβυος αντικαθεστωτικός που φέρεται να δολοφόνησε τον Καντάφι, αργότερα τραυματίστηκε, και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Γαλλίας, όπου και τελικά πέθανε.
  
S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου