9.10.12

Την πάτησε ο Ομπάμα;

Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος Ομπάμα μάλλον κλώτσησε την ευκαιρία επανεκλογής που είχε μέχρι πρόσφατα.
Και αυτό οφείλεται στην «θλιβερή» εμφάνιση και παρουσία του στο τελευταίο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, σύμφωνα με το Daily Beast.

 
Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις του Pew, δείχνουν τον Ομπάμα να έχει χάσει την πρωτοκαθεδρία, με τον αντίπαλό του Ρόμνει να απολαμβάνει 4 ποσοστιαίες μονάδες διαφοράς!


Μάλιστα, ο Ρόμνει κερδίζει και την δημοτικότητα στις γυναίκες ψηφοφόρους, ανατρέποντας μια διαφορά 18 μονάδων που είχε ο Ομπάμα, μέσα σε ελάχιστο χρόνο!

Σύμφωνα με τον Andrew Sullivan του Daily Beast, ο Ομπάμα έφυγε από το ντιμπέιτ ευχαριστημένος. «Αυτό όμως είναι τρομακτικό. Σε κάθε θέμα που συζητήθηκε, ο Ομπάμα έδειξε να βυθίζεται στη λήθη.», λέει.

Και συνεχίζει, «ποτέ δεν έχω ξαναδεί έναν υποψήφιο, που βρίσκεται τόσο μπροστά στις δημοσκοπήσεις, και τόσο κοντά στο τέλος της εκστρατείας, να παραδίνεται άνευ όρων, όπως παραδόθηκε ο πρόεδρος . έχασε κάθε πλεονέκτημα που είχε, και μάλιστα έδωσε την δυνατότητα στον αντίπαλό του να πείσει τους ψηφοφόρους ότι ενδιαφέρεται για αυτούς, για την μεσαία τάξη, όσο ενδιαφέρεται και ο Ομπάμα».

Τώρα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το παιχνίδι για τον Ομπάμα χάθηκε οριστικά.

Και σε αυτό έρχονται να συμφωνήσουν και οι συντηρητικοί σχολιαστές, που θεωρούν ότι η εμφάνιση του Ρόμνει συσπειρώνει τους Ρεπουμπλικάνους, με αποτέλεσμα πολλοί περισσότεροι απ αυτούς να προσέλθουν τελικά στις κάλπες, από ότι ήταν αναμενόμενο.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου