9.10.12

Θα υπεραργήσει το υπεργρήγορο internet?


Δυσαρεστημένοι όλοι με την απόφαση της ΕΕΤΤ σε σχέση με τις ταρίφες και τον έλεγχο της νέας τεχνολογίας παροχής πρόσβασης στο διαδίκτυο, VDSL.

Οι μεν εναλλακτικοί πάροχοι, με προεξέχουσα την Wind, διαμαρτύρονται για την τιμολογιακή πολιτική και θεωρούν πως δημιουργείται νομικό προηγούμενο ενάντια στην έννοια του ανταγωνισμού, καθώς η συμπίεση του κέρδους τους αγγίζει τα όρια της ζημίας.

Από την άλλη, ο ΟΤΕ δεν είναι επίσης ικανοποιημένος, καθώς η απόφαση τον προβληματίζει ως προς δυσκολίες και εμπόδια που φαίνονται να εγείρονται στην καλύτερη εκμετάλλευση της επένδυσής του στην εν λόγω τεχνολογία, ύψους 100 εκ. ευρώ.

Εκείνο όμως που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στον ΟΤΕ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, πάνω στο θέμα. Στο έγγραφο αυτό εγείρεται θέμα εκμετάλλευσης από τους εναλλακτικούς παρόχους του ΟΤΕ, εις βάρος τελικά των καταναλωτών, ενώ ζητάνε από τη διοίκηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των πακέτων χρήσης της τεχνολογίας VDSL προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή.

Δαίδαλος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου