9.10.12

Επίσκεψη στον Παράδεισο.


Ο Dr. Eben Alexander είναι νευροχειρούργος, και μέχρι πρόσφατα είχε μια επιστημονική κοσμοθεώρηση των πραγμάτων.
Μέχρι που πήγε στον …. παράδεισο!

 
Ως επιστήμονας, και ως Χριστιανός (όχι ιδιαίτερα ευλαβής), με σπουδές στο Harvard, παραδέχεται πως τόσα χρόνια ζήλευε όλους όσους πίστευαν στην ύπαρξη του Θεού, «που μας αγαπάει όλους άνευ όρων».
Σε κάποια φάση, ο γιατρός έπαθε μηνιγγίτιδα, με αποτέλεσμα να περιπέσει σε κώμα διάρκειας 7 ημερών, που είχε ως συνέπεια να «κλείσει ένα μέρος του εγκεφάλου του, γνωστό ως νεοφλοιός».
Εκεί είναι που ο επιστήμονας έπαθε την πλάκα του, αφού όπως περιγράφει παραστατικά, βρέθηκε να περιφέρεται σε ένα «βασίλειο νεφών», στο οποίο υπήρχαν «ανώτερα όντα», και όπου επικρατούσε ένας θεϊκός άνεμος που του μιλούσε, λέγοντάς του ότι «τον αγαπάνε για πάντα».
Σήμερα, ο Alexander, που έχει συνέλθει από την περιπέτεια της υγείας του, δεν συναναστρέφεται με κάποια ανώτερα θεϊκά όντα, αλλά αντιθέτως έχει να αντιμετωπίσει τον σκεπτικισμό, και την «ευγενική συγκαταβατικότητα» των συναδέλφων του, όταν τους περιγράφει τι βίωσε.
Όπως λέει, «βλέπει τα πάντα εξ αρχής, και με μια φρέσκια ματιά…».
Ζητάει μάλιστα από τους επιστήμονες να φτιάξουν μια νέα εικόνα της πραγματικότητας, που να συμβαδίζει με ένα εξελισσόμενο πολυδιάστατο σύμπαν, το οποίο επιβλέπει ένας πανταχού παρών και παντοδύναμος Θεός.

S.A.

1 σχόλιο:

  1. Ελενη Δημακοπουλου9 Οκτωβρίου 2012 στις 2:34 μ.μ.

    Mια ακομη μαρτυρια...
    Το ιδιο συγκλονιστικη οπως ολες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή